Small Wrap Honing Mosterd™

Je kent hem vast wel, de Small Wrap Honing Mosterd van de McDonald’s. Tijdelijk een zogeheten “Euroknaller”, maar kost nog steeds € 2,–

Het ding is niet te versmaden, het zelfs een van mijn favorieten bij de Mc. Ook mijn jongste dochter is dol op deze wrap. Nu wil ik niet wekelijks naar de McDonald’s om die wraps te halen, dat laat m’n portemonnee niet toe, dus werd het tijd om eens te proberen om deze zelf te maken. En wat blijkt, het is super eenvoudig om het zelf te maken, en nog een heel stuk goedkoper ook. Ik kreeg het voor elkaar om ze te maken voor nog geen € 0,50 per stuk.

Small Wrap Honing Mosterd
Small Wrap Honing Mosterd

Hieronder volgt een lijstje met ingrediënten die nodig zijn om de wraps te maken en de beschrijving.

Ingrediënten:

600 gram kipfilet
bloem
2 eieren
paneermeel
zonnebloemolie
pakje wraps (8 stuks, klein formaat)
kropje ijsbergsla (fijn gesneden)
1 ui (gesnipperd, gebakken en afgekoeld)

Voor de saus:

mayonaise
mosterd
water
honing
peper

Om te beginnen maken we de saus. Neem op 5 eetlepels mayonaise ongeveer 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel honing en 1 eetlepel water. Meng dit goed door elkaar en voeg eventueel wat versgemalen peper toe. Pas de verhoudingen naar eigen smaak aan, je moet in elk geval de honing en de mosterd terug kunnen proeven.

Dan de kip. We snijden de kipfilet in dunne, lange, repen, niet te dun, anders drogen ze uit tijdens het frituren. Zet nu drie diepe borden klaar met in het eerste bord en bak bloem, het tweede bord een paar geklutste eieren en in het derde bord paneermeel. Breng de kip op smaak met peper en zout en meng dat goed, haal dan de kip door de bloem, het ei en tenslotte het paneermeel. Leg de repen in een bak of bord en probeer ze niet te stapelen.

Intussen heb je de frituurpan op 180°C gebracht. Doe nu per keer een paar repen kip in de frituurpan, zorg dat de repen genoeg ruimte hebben. Na een paar minuten zijn ze goudbruin en gaar. Snij voor de zekerheid de repen op het dikste stuk schuin door en controleer op gaarheid. De kip moet wit zijn en sappig, niet roze! Is de kip roze doe de repen dan terug in het vet en wacht een minuut. Controleer daarna weer op gaarheid.

Het lekkerst is het om de wraps even warm te bakken in een droge koekenpan, een halve minuut per kant. Smeer de wrap in met een laagje honing-mosterdsaus, strooi wat gebakken uitjes erover en doe er wat gesneden sla op, leg daarop wat repen kip en rol hem dicht.

Dat is alles, genieten maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.