Ik ben dol op fastfood, niet perse dat van de welbekende ketens, maar wel van snel klaar in de keuken. Soms, als ik geen idee heb wat ik moet koken dan verras ik m’n meiden met shoarmawraps. Niet die taaie prut van de supermarktslager, maar zelfgemaakte shoarma.
Bij de Turkse slager haal ik vers kalfsvlees, of lamsvlees, afhankelijk wat op dat moment goedkoper is. Ik haal daar ook altijd mijn oriëntaalse kruidenmengsels, dus ook de shoarmakruiden. Deze worden meestal geleverd in potten van 200 gram, daar kan je even mee vooruit. Het vlees snij ik in dunne reepjes, doe ze in een grote kom, daar gaat wat zonnebloemolie over en dan de shoarmakruiden. Goed mengen en in laten trekken. Ik verdeel het in 1-persoonsporties om ze vervolgens te vacumeren. Dat kan dan mooi de vriezer in voor als ik snelle trek heb.
Ik gebruik bij de shoarma geen pita-broodjes meer, da’s onhandig en eet niet makkelijk. Ik rol de shoarma in tortilla wraps. Een flinke dot knoflookmayonaise en wat koolsla er op, heerlijk om zo uit de hand te eten.