Dit recept stond onder een van de reacties bij de Poffert, ik plaats hem hier zodat iedereen hem kan lezen. Ik heb niets veranderd aan de inhoud, ik ben dus ook niet verantwoordelijk voor het eindresultaat 😉

Ingrediënten

*Poffert

125 g spekblokjes
2 appels
320 g plakjes ontbijtspek
500 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
500 ml melk
3 eieren
1 tl kaneelpoeder
1 mespuntje zout

*Karamelsaus

200 g kristalsuiker
125 ml water
50 g koude boter

*Extra nodig

boter om in te vetten
poffertpan
keukenpapier
grote kookpan
koekenpan

Bak de spekblokjes en laat deze uitlekken. Schil en snijd de appels in blokjes van circa 5 millimeter. Bekleed de ingevette poffertpan met de plakjes ontbijtspek. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een mengkom en roer het samen met het bakpoeder, de melk, de eieren, kaneelpoeder en het zout tot een glad beslag. Roer de spekblokjes en de blokjes appel door het beslag. Schenk het beslag in de poffertpan. Breng water aan de kook in een grote pan. Plaats de poffertpan in de pan zodat hij tot driekwart onder water staat. Kook de poffert in circa 2 uur au bain-marie gaar.

Karamelsaus
Karamelliseer de suiker beetje bij beetje in een pan. Voeg opnieuw suiker toe zodra de suiker gekaramelliseerd is. Blus af met water en laat koken tot de karamel opgelost is. Haal de pan van het vuur en roer de boter door de karamelsaus.

Keer de poffert om op een schaal en serveer met de karamelsaus.