Als eerste een Indonesisch gerecht, het is een stoofpotje met rundvlees en is te combineren met rijst en kouseband. Ik kreeg dit recept van Robert, een oud-collega. Er staan geen (exacte) hoeveelheden bij, dus hier en daar een gokje wagen of opzoeken (Google is je beste vriend).

Hey Jan,

Hier ff een recept wat je wel een keer kan maken… is echt super lekker. Een Indonesisch gerecht.

Succes

Ingredienten:

Braadlappen – (sucade oid)
Knoflook (3 tenen, in stukjes)
Gemberpoeder
Laos
Ketoembar
Citroengras
Santen (kokos blok)
Suiker 1/2 el
Ketjap
Sambal
Uien
Bouillon (kip)
Pakje rendang

Snij het vlees klein in stukjes. Snij de ui in stukjes doe dit same met het vlees in een schaal of kom. Doe er de laos, gemberpoeder ketoembar knoflook ketjap (lekker veel) het pakje rendang en een theelepel sambal bij.
Roer dit goed doorelkaar en doe dit vervolgens in een pan. Bak dit even op hoog vuur aan en doe dan lager en giet er de bouillon aan toe. Totdat het vlees goed onder ligt. Laat dit aan de kook komen en doe er dan de santen bij. Meestal doe ik ongeveer de helft van een blok. Laat dit nog minimaal twee uur sudderen. Voeg na smaak peper en zout toe.

Opdienen met rijst.

Je kan hierbij boontjes serveren. En als volgt klaarmaken.

Ingredienten:
Kouseband
Ui (gesnipperd)
Stukje santen
Ketjap
Limoensap
Zout en peper
Knoflook (1 teeen gesnipperd)
Beetje bouillon

Snij de kouseband in stukjes en breng dit in een pan met water aan de kook. Zorg dat dit niet te lang kookt maar dat het net gaar is. Giet dit vervolgens af en doe in een wok. Doe er ook de uit en knoflook bij. Bak dit even aan. Doe er daarna de ketjap bij en een klein beetje santen. Giet er ook wat bouillon bij (heel weinig) en voeg de limoensap toe.

SAMSUNG