Binnen koken

Philly Cheesesteak-ish

Ik heb net geleerd die kaassaus te maken (uit het vorige recept) en had nog een entrecote in de koelkast liggen die op moest. Vraag me niet waarom, maar de entrecote was rosé gebakken en lag te badderen in een rode wijnsaus. Opwarmen van een entrecote in deze staat is vragen om problemen, hij gaat van rosé naar well done. Dus dat vroeg om een oplossing. En toen dacht ik aan iets wat ik al heel lang wilde proberen: De Philly Cheesesteak!  Tja, op zo’n moment baal je dat je niet twee entrecotes hebt liggen!

Nou had ik niet de Provelone-kaas die ze normaal gebruiken voor deze sandwich, dus maar weer het kaassausje maken, want: waarom niet? Ook heb ik in plaats van gekarameliseerde ui sla gebruikt, dit omdat iemand anders thuis een deel van haar sla niet nodig had, en weggooien is zonde. Het resultaat: Verbluffend lekker! Na deze foto’s het super simpele recept.

Benodigdheden per persoon of voor een aantal snack size stukken:

1 ciabatta
1 of 2 entrecotes
Kaassaus uit dit recept
50 gram gesneden ijsbergsla of 2 uien gesneden in grove stukken en glazig gebakken
ongeveer 100 ml rode wijnsaus of vette jus van gebraden rundvlees
mayonaise

Bereiding:
Snij de ciabatta doormidden, onder- en bovenkant van elkaar gescheiden. Smeer de bovenste helft in met een mooie laag volle mayonaise, het wordt toch een vette bek, dus dan maar all the way! Verdeel de wijnsaus of jus over de onderste helft, zodat heel de onderkant bedekt is. Snij de entrecote(s) nu in dunne, kleine plakjes/stukjes en verdeel die over de onderste helft. Dan giet je de kaassaus over het vlees. Dan de sla of ui erover verdelen en de met mayonaise besmeerde bovenkant er op. That’s it! Enjoy!

Oh ja, de snack size porties maak je door de ciabatta in vieren te verdelen als je bovenstaande allemaal hebt uitgevoerd. Maar je kan er ook 4 maken, maar dan moet je alle ingrediënten uiteraard ook x 4 doen.
 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.