Binnen koken

Cheesy Bacon Fries (BK style)

Als je bekend bent met de BurgerKing en hun assortiment, dan ken je ongetwijfeld de Loaded Fries, of ook wel de Cheesy Bacon Fries.

Ik ben er dol op, de combinatie is goud! En eigenlijk zou ik dat thuis ook willen eten, niet speciaal daarvoor naar de BK. Wil jij dat ook? Ik heb een verrassing! Het is supersimpel om zelf te maken, en het is ook zo klaar! Hier volgt het recept, en je haalt zo nooit meer bij de BK! En kijk niet naar de kleur van de saus, die is totaal niet relevant als je eenmaal geproefd hebt van je eigengemaakte saus.

Ingrediënten voor 4 personen (alles halveren voor 2 personen)

20 gram boter
5 gram bloem
100 ml melk
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel chilipoeder
beetje gemalen zwarte peper
5 à 6 plakken “cheddar” kaas

Warm de boter op in een steelpannetje op laag vuur, zodra de boter is gesmolten roer je de bloem erdoor tot de bloem volledig is opgenomen. Blijf roeren en hou de warmtebron laag. Roer een minuut of 2 door zodat de bloem ook gaar is.
Roer nu de melk door het mengsel tot het een dunne gladde saus is geworden. Doe nu de droge ingrediënten er door, zout, chilipoeder en peper. Roer goed door.
Doe nu een voor een de plakjes kaas in het mengsel, roer tot de plak is opgelost en doe de volgende plak er in, tot alle plakken zijn opgenomen en je een gladde saus hebt.
Serveer deze saus warm, samen met net niet krokant gebakken stukjes bacon, zo over je vers gebakken patatfrieten.

Nog even een tip, ik ga uit van plakken “cheddar” zoals wij ze kunnen kopen in elke supermarkt, netjes verpakt per plak zodat ze niet aan elkaar plakken. Daarom doe ik de naam ook tussen aanhalingstekens, want echte Cheddar is een klasse apart. Deze plakken wegen per stuk 25 gram, dus je hebt ongeveer tussen de 100 en 150 gram nodig. Het recept waar dit op gebaseerd is gebruikte maar 75 gram, dat was naar mijn smaak te weinig.
Ik kan me voorstellen dat als je échte Cheddar gebruikt dat je dan minder nodig hebt, immers echte Cheddar is veel voller van smaak, maar is ook een behoorlijk tikkie duurder.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.