Zelfgemaakte Cheeseburgers

Vandaag een recept voor de beste cheeseburgers. Ik hou van makkelijk, dus dit is een eenvoudig recept, maar oh zo lekker.

cheeseburger

Het bereiden van de burger is vrij eenvoudig, hiervoor heb je wel een houtskoolbarbecue nodig, voor de optimale beleving.

Om te beginnen, het ingrediëntenlijstje:

500 gram rundergehakt
1 theelepel uipoeder
1 eetlepel paprikapoeder (zoet)
1 eetlepel shoarmakruiden
1 eetlepel hamburger kruidenmix van Verstegen
1 eetlepel zonnebloemolie
2 witte boterhammen klein gesneden (zonder korst) en geweekt in een bord melk
zout en peper naar smaak

plakken smeltkaas (welke je het lekkerst vindt)
sla (naar keuze)
barbecuesaus (zelfgemaakt of je lievelings fabriekssaus)
(milde) mosterd
broodjes (ook weer welke jouw favoriet zijn)

Pak een grote schaal en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Zorg dat alle kruiden goed vermengd zijn met het gehakt en dat het geweekte brood niet meer zichtbaar is. Het brood zorgt er voor dat je burgers mals en sappig blijven. Als alles gemengd is verdeel het gehakt in 4 of 5 gelijke delen, maak er ballen van en laat ze een half uur afgedekt rusten in de koeling.

Om de burgers te maken kun je de ballen gehakt plat maken met je handen. Handiger is een hamburger pers. Hiermee pers je het gehakt gelijkmatig samen, dat is weer handig tijdens het barbecuen of grillen.

Zorg in het halve uur dat je de burgers laat rusten dat je barbecue op temperatuur is en dat je alles klaar hebt voor het samenstellen van de burger. Dat betekend: Je sla gewassen, de broodjes open gesneden, de kaas klaar om op het vlees te leggen en de bbq-saus klaar voor gebruik.

Leg de burgers op het rooster en grill ze eerst op indirecte warmte gaar, zodra ze gaar zijn doe je ze nog even op directe warmte om zo een mooie kleur en smakelijke korst aan het vlees te krijgen. Als de burgers bijna klaar zijn leg je de broodjes op de grill, met de gesneden kant naar beneden. Zorg dat ze niet verbranden, maar licht geroosterd zijn. Dit doe je om te zorgen dat het broodje niet sompig wordt van de saus en het vleessap.

Als de broodjes klaar zijn leg je op elke burger een of twee plakken kaas, deksel op de grill en de boel nog even doorwarmen. Niet teveel, anders ben je je kaas kwijt.

Klaar? Doe dan wat sla op de onderkant van je broodje, en smeer er de barbecuesaus over uit. Leg daarop je burger met kaas, smeer nog wat mosterd op de bovenkant van je broodje en leg het op de burger.

cheeseburger

Zo maak ik mijn cheesburgers, soms varieer ik met ingrediënten, kruiden, sausen en dergelijke, soms nog een plak gebakken bacon er op, wat ook erg lekker is. Varieer naar hartelust maar zorg dat de basis goed is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.