Pulled chicken met zelfgemaakte BBQ-saus

Een broodje pulled chicken, de concurrent van het broodje pulled pork. Dit is makkelijk in een uurtje klaar te maken en is ook erg lekker. Dit hebben we met de plaatselijke kookclub ooit eens gemaakt. We aten dit op afbakbroodjes, mijn voorkeur gaat echter uit naar die mooie, grote, witte bollen van de warme bakker.Pulled chicken

Voor de pulled chicken:

2 kippenbouten
2 tl kippen bouillon poeder
8 witte bollen
75 gr rucola (of andere sla soort)
1 rode ui
100 gr wortel in dunne reepjes gesneden

Bouillon maken, kip erin, aan de kook brengen dan gas lager zetten (tegen de kook aan)
Kip gaar koken (in ongeveer 30 min)

Voor de BBQ-saus

1 ui 100 ml water
Sap van een ½ citroen
1 el mosterd
2 el azijn
2 el donker bruine basterd suiker
8 el ketchup
2 el Worcester saus
1,5 tl paprika poeder peper en zout

Ui fijn snipperen en opzetten met het water, de azijn, het citroensap, de mosterd en de suiker, breng het op smaak met peper en zout. Breng alles aan de kook (ongeveer 30 min zacht koken).
Voeg dan ketchup, worcestersaus en de paprikapoeder toe. Het geheel nog even doorkoken dan alles af laten koelen.

En dan nu alles bij elkaar voegen!

Ontdoe de kip van vel en botjes en trek het vlees uit elkaar.
Vermeng het vlees met de BBQ saus en verwarm het geheel kort.
Verdeel er wat sla en wat wortelsnippers over.
Leg een flinke schep pulled chicken op het broodje en garneer met dun gesneden rode ui.